Bases 8è Concurs de cuina de proximitat Josep Mª Morell
La Fira Q de Balaguer, amb la col·laboració de l'Associació Gastrobar i de l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021, organitza aquest setè concurs de cuina amb l’objectiu de donar a conéixer les virtuts culinàries de tots aquells amants de la gastronomia i dels nostres productes de proximitat.
Volem potenciar i destacar el gran nombre de productes que tenim a les nostres terres, i a partir d’ enguany dedicarem aquest concurs a En Josep Mº Morell, gran cuiner i divulgador gastronòmic desaparegut recentment. Dos dels seus llibres més exitosos han estat “La cuina del porc” i “Cuinar caragols” i per aquest motiu, com a homenatge, s’haurà d'utilitzar com a mínim un d’aquests dos productes per l’elaboració de la recepta, essent aquesta la condició per a poder-hi participar.
Tots aquells concursants que ho vulguin fer, hauran de tenir en compte les següents bases:
PARTICIPANTS
Hi podran participar totes aquelles persones que estiguin interessades, independentment d’edat i nacionalitat, en demostrar les seves habilitats a la cuina.
Serà sota el títol “ de la Terra al Plat”, on hauran de preparar una recepta amb porc i/o cargols, com a productes imprescindibles. No caldrà els dos, si es vol amb un és suficient.
MODALITAT PARTICIPACIÓ
Tots aquells concursants que participin, hauran d’enviar la seva recepta abans del 21 d’ABRIL al següent mail: -[email protected]
Un jurat tècnic escolliran les vuit propostes finalistes, com a màxim, les quals competiran a la Gran Final que es disputarà el diumenge 30 d'abril a les 18:00 a l’escenari del sector de Restauració i Oci del pavelló de la Fira Q en un espectacle gastronòmic dirigit a tots els públics i on podran demostrar tot el seu talent davant la gent.
Serà un homenatge a aquest gran restaurador, en Josep Mº Morell.
3.VALORACIÓ DE LES RECEPTES
De totes les receptes enviades, s’escolliran vuit, com a màxim per disputar la Gran Final, de les quals es valorarà:
-Presentació
-Originalitat
-Gust
-Productes de proximitat ulitiltzats, a més a més dels exigits.
JURAT
El jurat estarà format per cuiners i persones qualificades del món gastronòmic del nostre territori.
PREMI:
El premi per al guanyador/a consistirà en un xec per valor de 500 €.
Més uns vals per a restaurants de la ciutat i un lot de productes.
ACCEPTACIÓ DE LES BASES:
La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases i condicions.
L’autor o autora accepta que la recepta sigui compartida i pública, i que la Paeria en faci ús per donar-la a conèixer a través dels diferents canals i formes de comunicació per tal que aquesta pugui ser utilitzada si s’escau.