CONCURS DE CUINA DE PROXIMITAT FIRA Q DE BALAGUER 2025

“Josep Mª Morell

     De la nostra terra al plat

 

La Fira Q de Balaguer, amb la col·laboració de l'Associació Gastrobar, organitza aquest novè concurs de cuina amb l’objectiu de donar a conèixer les virtuts culinàries de tots aquells amants de la gastronomia i dels nostres productes de proximitat.

 

Volem potenciar i destacar el gran nombre de productes que tenim a les nostres terres, en un concurs dedicat a En Josep Mª Morell, gran cuiner i divulgador gastronòmic de la nostra ciutat.

Aquest any Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia, i per aquest motiu volem potenciar plats molt típics de les nostres contrades. Aquest 2025 el plat protagonista serà la cassola de tros, un plat molt representatiu de La Noguera.

 Tothom podrà elaborar aquesta tant variada recepta a la seva manera, des dels ingredients utilitzats, diferents tècniques i interpretacions.

 

Tots aquells concursants que ho vulguin fer, hauran de tenir en compte les següents bases:

 1.PARTICIPANTS

Hi podran participar totes aquelles persones que estiguin interessades, independentment d’edat i nacionalitat, en demostrar les seves habilitats a la cuina.

 

Serà sota el títol “ de la nostra Terra al Plat”, on hauran de preparar una recepta de la cassola de tros com a plat protagonista.

 2.MODALITAT PARTICIPACIÓ

Tots aquells concursants que participin, hauran d’enviar la seva recepta abans del 21 d’ABRIL al següent mail: -[email protected]

 

Un jurat Tècnic escolliran les cinc Propostes finalistes, com a màxim, les quals competiran a la Gran Final que es disputarà el diumenge 27 d'abril a les 18:30 h a l’escenari del sector de Restauració i Oci del pavelló de la Fira Q en un espectacle gastronòmic dirigit a tots els públics i on podran demostrar tot el seu talent davant el públic assistent.

 

3.VALORACIÓ DE LES RECEPTES

De totes les receptes enviades, s’escolliran cinc, com a màxim per disputar la Gran Final, de les quals es valorarà:

-Presentació

-Originalitat

-Gust

-Productes de proximitat utilitzats

 

  4.JURAT:

El jurat estarà format per cuiners i persones qualificades del món gastronòmic del nostre territori.

 5.PREMI:

El premi per al guanyador/a consistirà en un xec per valor de 500 € i una estada d’una nit al Balneari Vichy Catalan.

El segon premi consistirà en un lot de productes.

 6.ACCEPTACIÓ DE LES BASES:

La participació al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases i condicions.

L’autor o autora accepta que la recepta sigui compartida i pública, i que la Paeria en faci ús per donar-la a conèixer a través dels diferents canals i formes de comunicació per tal que aquesta pugui ser utilitzada si s’escau.